Decembrie 2010
Decembrie 2010
Foto: Andrei Crăciun

Pe cine plângem?

Publicat la 20/12/2010 in categoria : Diverse. Autor : Camelia Bazarcă
Tag : salariu minim pe economie , Victor Ponta , Filipine , bonă , ştire , Ţiriac
2

O "ştire de ultimă oră" - cum se exprima prezentatoarea unui canal de ştiri, mi-a atras în mod vehement atenţia. Ştirea făcea referire la reprezentantele Filipinelor, venite în România pentru a presta diferite servicii, la diferiţi magnaţi şi nu numai. Doamnele, înlăcrimate, se aflau în ingrata postură de a sărbători anticipat Crăciunul - cu bucate alese atât tradiţionale cât şi din bucătăria lor proprie, dat fiind faptul că munca nu le-ar permite celebrarea Naşterii Domnului la unison.

Reportajul fusese conceput la maniera pietistă, sau, altfel spus..."stoarcerea lacrimilor românilor" care trebuie să-şi arate compasiunea faţă de cele ce vin de la o asemenea distanţă pentru a servi intereselor patriei noastre, prestând în condiţii "vitrege", evident, contra cost, un cost nu de ici de colo, ci pentru sume destul de frumuşele. Pentru a fi şi mai exactă, se speculau sume cuprinse între 300 şi 500 de euro. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, telespectatorii au putut afla câteva din personalităţile autohtone care beneficiază de serviciile acestor bone, menajere etc. Şi ce aflăm?

Citeşte mai mult...

Balada lui Novac

Publicat la 15/12/2010 in categoria : Balade. Autor : Camelia Bazarcă
Tag : balada , Gruia , Novac , balada lui Novac , Negrușor , Munții românești
Sus, în munţii româneşti,
La curţi mari, împărăteşti,
Novăceasa şi Novac,
Noaptea n-au somn în conac.
Intră, ies, caută-n zare,
Pregătesc pâine cu sare,
Doar şi-or revedea venind
Fiul aşteptat curând.

În zadar. Drumuri îs pline,
Numai Gruia'l lor nu vine.
Citeşte mai mult...
1
Naşterea Domnului
Naşterea Domnului
Descriere : Icoană pe lemn
Foto : Valentina Petrescu Anichitei

De peste 2000 de ani, creştinătatea celebrează Naşterea Domnului nostru Iisus Hristos, eveniment ce stă la temelia tuturor principiilor morale ale Legii celei Noi. Dumnezeu, din preaplinul bunătăţii Sale şi a iubirii nesfârşite faţă de coroana creaţiei Sale, Şi-a trimis în lume pe unicul Său Fiu, Fire din Firea divină, ce a îmbrăcat prin naşterea din Fecioară - haina cea de trup. Hristos, sfârşitul şi începutul, celula din care s-a clădit Legea morală a Noului Testament, a fost trimis pentru a purta pe umerii Săi patimile tuturor vremurilor şi a ne răscumpăra din ghearele pierzaniei, pentru ca în şi dimpreună cu El să gustăm din viaţa promisă, Viaţa cea Adevărată.


În peştera din Betleem

Aflând Fecioara Maria, logodnica bătrânului Iosif, că în pântecele ei s-a zămislit prin voia Duhului Sfânt, prunc, nu îndrăznea a spune acestea bărbatului care nu o cunoscuse ca femeie. Mai mult decât atât, această faptă era pedepsită după legile pământeşti ale acelei vremi prin lapidare. Însă, Îngerul Gavriil s-a arătat în vis logodnicului Mariei, vestindu-i minunata lucrare a lui Dumnezeu şi încurajându-l a-i fi alături Fecioarei.

Citeşte mai mult...

Povaţă

Publicat la 19/12/2010 in categoria : Poezii. Autor : Camelia Bazarcă
Tag : amurg , frate - soră , cel din urmă ceas , iubire , pasiune , povaţă
1
Şi va veni un timp, acel sfârşit de zi,
În care amurgul trist va bate la fereastră,
Sfios, scuzându-se, spunând că a greşit,
Dar să-l iertăm c-a poposit la poarta noastră.

Vei spune: "dragă, fă-i amurgului un ceai",
Iar tu ne vei întinde galant câte-o ţigară;
La unison vom spune: "amurgule, mai stai!
Sau du-te acum şi vino mai pe seară".
Citeşte mai mult...

Sfântul Ierarh Nicolae

Publicat la 05/12/2010 in categoria : Diverse. Autor : Camelia Bazarcă
Tag : Sfântul Nicolae , Ierarh , Nicolae , Patara , Moş
Sfântul Ierarh Nicolae
Sfântul Ierarh Nicolae

Cel ce verşi mir de mult preţ la toată lumea şi mie celui nevrednic şi mai mult decât toţi păcătos, dăruieşte-mi să-ţi aduc ţie cântare, Părinte Nicolae. Tu, cel ce ai îndrăznire către Dumnezeu, slobozeşte-mă din toate necazurile ca să cânt ţie: bucură-te, Sfinte Ierarhe Nicolae, mare făcător de minuni! (Condacul 1 din Acatistul Sfântului Ierarh Nicolae).


Patara - Cetatea micului Nicolae

Originar din Patara, cetate aparţinând provinciei Licia, situată în Asia Mică, la nord de Bethleem, într-o regiune la acea vreme grecească, actualmente provincie ce face parte din coasta de sud a Turciei, Sf. Nicolae s-a născut în jurul anului 250, într-o familie bogată. Din păcate nu se cunosc date exacte referitoare la părinţii săi şi nici la data naşterii lui, neexistând o biografie detaliată a vieţii acestuia. Se ştie însă din (Fapte: 21, 1-2) că Patara, în perioada Sfântului Apostol Pavel, alături de cetatea Myrei, erau cele mai importante porturi ale Liciei, faimă de care se bucură până în zilele noastre o dată în plus şi pentru faptul că acolo era adăpostit Templul lui Apollo ale cărui ruine s-au conservat.

Citeşte mai mult...
*****||*****Decembrie 2010 :: 12/2010*****||*****salariu minim pe economie, Victor Ponta, Filipine, bonă, ştire, Ţiriac, balada, Gruia, Novac, balada lui Novac, Negrușor, Munții românești, Dumnezeu, Naşterea Domnului, Iisus Hristos, Betleem, Magi, Mântuitorul, amurg, frate - soră, cel din urmă ceas, iubire, pasiune, povaţă, Sfântul Nicolae, Ierarh, Nicolae, Patara, Moş*****||*****Pe cine plângem?, Balada lui Novac, Sărbătoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos, Povaţă, Sfântul Ierarh Nicolae*****||*****
ATENTIE
Va rugam folositi un browser mai modern pentru a vizualiza acest website!
Ultimele Comentarii
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS Valid RSS