Ianuarie 2011
Ianuarie 2011
Foto: Camelia Bazarcă

Balada lui Ordele

Publicat la 18/01/2011 in categoria : Balade. Autor : Camelia Bazarcă
Tag : Balada lui Ordele , Sculaţi , Micodont , cal , asediu , Parodia
Venit-au ştiinţări în sat,
La tineri ne 'nsuraţi,
Cum că...cu pacea s-a gătat
În vale, la Sculaţi.

Să vie toţi cei ce cai au,
Să meargă-n jos, pe front,
C-aşa ocară...n-a avut
Junelul Micodont.

Să-i ia mândreţea ce-o avu
Şi el, şi alţii sute;
S-o facă divă în Apus
Şi alte...multe, multe.
Citeşte mai mult...
3

Îmi amintesc cu nostalgie frânturi de trecut şi-n ele încap învăţăminte, oameni, idei. Am avut norocul să mă şcolesc într-o perioadă în care şcoala încă mai era şcoală şi nu bal, cu oameni care încă mai erau oameni şi nu personaje căzute din lună. Îmi amintesc de pildă, cum profesorul de engleză (Mihai Cioată se numeşte el) ne strunea cu vorbe de duh, şi parcă din tot ce ne-a spus atunci, îmi revine în minte muştruluiala şi indignarea lui faţă de cei ce-şi împodobeau televizoarele, în preajma sărbătorilor, cu instalaţii de pom. Cât simţ estetic! Îmi vine să râd acum, dar omul atrăgea cu perspicacitate atenţia asupra unor norme de bun simţ. Cred că de aceea l-am iubit cu toţii. Anii au trecut, noi am plecat care încotro, el ... a rămas în mica urbe pentru noi toţi la un loc. Nu l-am mai reîntâlnit, dar aud despre el multe şi dacă pe cei ce-mi relatează nu "i-a călcat pe coadă", vorbele sunt laudative.

În timp, a depăşit catedra şi a ieşit să-şi ţină orele de educaţie civică de la pupitrul unui post de radio, pe care tot el l-a scremut. Aşa se face că am îngroşat rândurile ascultătorilor, după ce în prealabil mi-am asumat critica invidioasă a colegilor de birou, ajungând în fine să-i înţeleg pe cei plecaţi pe dinafară şi atârnaţi de ombilicul antenelor mijloacelor media din ţara de origine.

Citeşte mai mult...
*****||*****Ianuarie 2011 :: 01/2011*****||*****Balada lui Ordele, Sculaţi, Micodont, cal, asediu, Parodia, Mihai Cioată, Complex Bradul /Călimani, manager, Intus, hoteluri dornene, profesor*****||*****Balada lui Ordele, Deştepţii întreabă, proştii răspund*****||*****
ATENTIE
Va rugam folositi un browser mai modern pentru a vizualiza acest website!
Ultimele Comentarii
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS Valid RSS