Februarie 2011
Februarie 2011
Foto: Camelia Bazarcă

Povestea celor 9 fraţi

Publicat la 27/02/2011 in categoria : Diverse. Autor : Camelia Bazarcă
Tag : poveste , Tom Sawyer , curcubeu , barcă , 9 frati
Povestea celor 9 frați
Povestea celor 9 frați
Foto : Camelia Bazarcă

Trăia demult de tot, în valea celor nouă văi, un crai, oarecum trecut de prima tinereţe. Şi era el crescător de dobitoace. Avea omul la curtea sa tot soiul de urâtănii (găini, curci, raţe, cocoşi şi altele din partea bărbatului ale păsărilor), capre, oi şi bivoli, vaci, măgari, cai şi iepe şi multe altele asemeni. Trăia el liniştit în casa lui, cu nevasta şi copiii, 9 la număr, îngrijind împreună animăluțele din bătătura casei. Dintre cei 9 copii ai lor, doar 3 erau fete, restul... nişte flăcăi frumoşi şi harnici de nu-ţi venea a lua ochii de la ei, iar nevasta, o oacheşă faină, nu prididea a se îngriji de toate ale casei. Ce-i drept, copiii erau deja mărişori, cel mai mic era aşa... cam de vârsta lui Tom Sawyer, iar cel mai mare să tot fi avut vreo 22 de ani.

Într-o bună zi, tatăl şi-a chemat odraslele la el şi le-a spus:
- Dragii tatei, eu îmbătrânesc...
Copiii au strâns din umeri şi-au grăit în cor:
- Deh, tată! E firesc tu să îmbătrâneşti, noi să creştem, să avem la rândul nostru fii şi fiice.

Citeşte mai mult...
1
Axel Moustache
Axel Moustache
Foto : Tomoaki Minoda

L-am cunoscut pe Axel Moustache la o serată de poezie unde eram gazdă şi invitat în egală măsură. Ştiam că este fiul mamei lui - pe care avusesem onoarea să o cunosc anterior, şi mai ştiam că este actor, că participase recent la un concurs straşnic pentru ocuparea unui post la Teatrul Naţional din Bucureşti, că îl luase cu brio. Ştiam că avea succes, cred că tocmai de aceea mi-l imaginasem infatuat. Atitudinea lui m-a dezarmat însă. În acea seară a recitat una din poeziile mele - nu reţin care, ştiu doar că suna a naibii de bine. L-am reîntâlnit (perioada a coincis cu premiera filmului Cocoşul decapitat şi m-a frapat prin naturaleţea, amestecul paradoxal de înţelepciune şi inocenţă, energia extraordinară şi forţa lăuntrică canalizate spre a urni un sistem greu de urnit, spre a face posibil imposibilul.C.B. Să începem cu începutul. Te-ai născut sub o stea norocoasă. Cum era copilul Axel?
A.M. (n.r. râde) M-am născut pe 6 august, o dată cu Bomba de la Hiroshima şi Schimbarea la Faţă. Aşadar steaua norocoasă se află într-o incidenţă ce conţine dramă şi trecerea dincolo de ea în acelaşi timp. Copilul Axel era Prâslea într-o familie cu patru copii, în plin comunism. Era cel ce recepta lumea din jur cu ochi de copil, dar filtra tot ceea ce vedea. De mic am învăţat că lucrurile nu sunt aşa cum par a fi şi că trebuie să vezi dincolo de aparenţe.


C.B. Orice copil visează la ceea ce vrea să "se facă" atunci când va fi mare. Tu ce visai la vârsta inocenţei?
A.M. Sigur nu visam sa devin actor, deşi mă jucam cu vecinii prin curte de-a filmele pe care le văzusem. Eu eram un fel de Sergiu Nicolaescu: eu centram, şi tot eu dădeam cu capul: actor şi regizor. Dar nu mi-am propus niciodată să devin actor. Mă gândeam să mă fac doctor, ca sora mea, sau profesor, ca ai mei părinţi, sau... mai târziu, psiholog sau manager ca ceilalţi doi fraţi. Într-un fel am devenit toate într-una: profesor pentru că ţin propriile cursuri de actorie şi improvizaţie, psiholog întrucât actoria este psihologie aplicată într-o situaţie dată; doctor, dat fiind faptul că meseria noastră, atunci când este făcută bine, este medicament pentru suflet şi manager, eu fiind cel care am pus bazele trupei de improvizaţie "Improvisneyland", şi impresar al propriei vieţi.

Citeşte mai mult...
*****||*****Februarie 2011 :: 02/2011*****||*****poveste, Tom Sawyer, curcubeu, barcă, 9 frati, Axel Moustache, Teatrul National Bucuresti, Fundatia Ileana Mustatza, Cocosul Decapitat*****||*****Povestea celor 9 fraţi, Interviu cu Axel Moustache*****||*****
ATENTIE
Va rugam folositi un browser mai modern pentru a vizualiza acest website!
Ultimele Comentarii
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS Valid RSS