Pe cine plângem?

Publicat la 20/12/2010 in categoria: Diverse. Autor: Camelia Bazarcă
Tag: salariu minim pe economie, Victor Ponta, Filipine, bonă, ştire, Ţiriac

O "ştire de ultimă oră" - cum se exprima prezentatoarea unui canal de ştiri, mi-a atras în mod vehement atenţia. Ştirea făcea referire la reprezentantele Filipinelor, venite în România pentru a presta diferite servicii, la diferiţi magnaţi şi nu numai. Doamnele, înlăcrimate, se aflau în ingrata postură de a sărbători anticipat Crăciunul - cu bucate alese atât tradiţionale cât şi din bucătăria lor proprie, dat fiind faptul că munca nu le-ar permite celebrarea Naşterii Domnului la unison.

Reportajul fusese conceput la maniera pietistă, sau, altfel spus..."stoarcerea lacrimilor românilor" care trebuie să-şi arate compasiunea faţă de cele ce vin de la o asemenea distanţă pentru a servi intereselor patriei noastre, prestând în condiţii "vitrege", evident, contra cost, un cost nu de ici de colo, ci pentru sume destul de frumuşele. Pentru a fi şi mai exactă, se speculau sume cuprinse între 300 şi 500 de euro. Şi pentru ca tacâmul să fie complet, telespectatorii au putut afla câteva din personalităţile autohtone care beneficiază de serviciile acestor bone, menajere etc. Şi ce aflăm?

Menajul domnului Ţiriac este efectuat cu "seriozitate şi profesionalism" de...o filipineză; copilul domnului Ponta este îngrijit, crescut şi educat de...aţi ghicit! o filipineză şi lista a continuat, - mie însă mi-a sărit muştarul. Dar pe ai noştri, ăia de au plecat (nu să cerşească sau să fure) prin alte ţări, care de ani buni nu au Crăciun anticipat sau retroactiv, nu au Paşte, nu au mamă şi nici fraţi, pe ăia cine îi plânge? Sau, domnule Victor Ponta, crezi că au plecat de bine ce le era? Domnule politisnob, s-au terminat bonele din Românica, sau niciuna nu e competentă să-ţi şteargă copilul la fund? Apropos, ştii câţi oameni cu studii superioare sunt muritori de foame? Ştii câţi bat drumul într-un ritual perpetuum mobile spre şi de la centrele de recrutare ale forţei de muncă în căutarea unui job, fie el plătit şi cu minimum pe economie? Ai mătăluţă habar ce salarii au românii? Sau mai simplu, care este cuantumul salariului minim pe economie? Ori nu ştii, ori... singura dumitale calitate este impertinenţa.

*****||*****Pe cine plângem?*****||*****salariu minim pe economie,Victor Ponta,Filipine,bonă,ştire,Ţiriac*****||*****O 'ştire de ultimă oră' - cum se exprima prezentatoarea unui canal de ştiri, mi-a atras în mod vehement atenţia. Ştirea făcea referire la reprezentantele Filipinelor, venite în România pentru a presta diferite servicii, la diferiţi magnaţi şi nu numai.*****||*****
ATENTIE
Va rugam folositi un browser mai modern pentru a vizualiza acest website!
Ultimele Comentarii
Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS Valid RSS